Frida Ånnevik deltok under «Et helt annet sted»-festivalen.

Audun Braastad / NTB scanpix

Ny strømmetjeneste

Anorak-sjef vil gratiskonsertene til livs

Publisert: 15. april 2020 kl 09.26
Oppdatert: 15. april 2020 kl 09.30

Musikkfestivalen «Et helt annet sted» kunne friste med norske artister som Sigrid, Aurora, Girl in Red og Frida Ånnevik forrige uke. Konsertene foregikk på ulike arenaer rundt om i hovedstaden, men publikum satt hjemme på grunn av koronakrisen. Utelukkende tilgjengelig på nett var konsertene et ledd i lanseringen av den nye strømmeplattformen «Vierlive», i seg selv et produkt av koronakrisen, skriver Kampanje (bak betalingsmur).

Et bredt team står bak prosjektet: Oslo Lydproduksjon, Einar Film, Willy Nikkers, NOA-byråene Bold, Making Waves og Anorak, festivalsjef Kristoffer Lo og Svein Tore Bergestuen. Sistnevnte har tatt på seg kommunikasjonsjobben.

Anorak-sjef Torgeir Vierdal er prosjektets talsperson. Han forteller at de har brukt lang tid på å finne de riktig folka, og at verken Anorak eller Noa har noen tid å miste, i en krise som nå.

– Etter hvert som vi fikk oversikt og kontroll i byrået, så vi at alle kategorier og alle områder i samfunnet er ekstremt hardt rammet, sier Vierdal til Kampanje. 

Han legger til at miljøer de er helt avhengige av for å kunne levere gikk på dagpenger, og at i verste fall kan bransjen deres miste viktig kompetanse når de kommer ut på den andre siden.
 
Da Oslo Lydproduksjon presenterte dem for en plattform for kulturrstrømming på nett med betalingsmur, trengte ikke Vierdal og byrået lang tid på å bestemme seg. Byrået har fra starten av jobbet tett med kultur og har rettighetsorganisasjoner som GramArt, Nopa og Creo på kundelisten. Samtidig hadde Vierdal registrert med bekymring bølgen av gratiskonserter og andre kulturtilbud som hadde bygd seg opp under koronakrisen. De ville være med på å tydeliggjøre for folk at kultur har en verdi selv om den oppleves på nett.

– Vi måtte bryte den onde sirkelen vi var inne i hvor vi over tid lærer opp folk i at kultur er gratis på nett. Vi hadde også lyst til å få folk inn i arbeid sånn at de kan holde på med det de kan best, sier han til nettstedet.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb