Annonse
Dronning Sonja er med på åpningen av Festspillene i Bergen også i år, her fra åpningen i fjor, da nærkontakt med styreleder Magne Furuholmen var ok. Foto: Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Alternative festspill i gang i Bergen – helt gratis

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Festspillene i Bergen er blant kulturarrangementene som stiller med alternativ festival i år, i kjølvannet av at regjeringen forbød alle kultur- og idrettsarrangement fram til 15. juni for å hindre spredning av koronaviruset.

– Alle konserter og forestillinger vises gratis på fib.no, og spilles inn uten publikum, kunngjør festivalen på nettsidene.

Åpningsprogrammet frister med musikk av blant andre festspillkomponist Jörg Widmann, Mozart og Pärt. Bergen Filharmoniske Orkester ledes av sjefdirigent Edward Gardner, og Wardrunas Einar Selvik, pianist Leif Ove Andsnes og fiolinistene Eldbjørg Hemsing og Ludvig Gudim står også på scenen.

Dronning Sonja, kronprins Haakon, statsminister Erna Solberg og ordfører Marte Mjøs Persen dukker også opp i sendingen som vises på NRK og bt.no, i tillegg til festspillenes nettsider og sosiale medier.

Festspillene holdes fra onsdag 20. mai til onsdag 3. juni.

Under årets digitale festival tilbyr festspillspisestedene i Bergen levering av festivalmenyer – eller man kan hente maten selv.

Annonse
Annonse
Annonse