Annonse
Lofotens kirker, her representert ved Vågan kirke i Kabelvåg, blir rammen rundt «Klassisk Novemberlys». Foto: Terje Bendiksby / NTB

Alt klart for kammermusikkfest i nord

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I Lofoten ble sommerens store klassiske musikkfestival avlyst. Men nå er en ny musikkfest på trappene – allerede nå i november.

Daglig leder Knut Kirkesæther gleder seg til «Klassisk Novemberlys» som kommer inn som et plaster på såret etter at Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest måtte avlyse tidligere i år.

Programmet for «Klassisk Novemberlys» byr på over 10 arrangementer fra Svolvær i øst, til Flakstad i vest. Med unntak av noen formiddagskonserter gjennomføres alle i Lofotens kirker.

Pianist Christian Ihle Hadland er kunstnerisk leder, og med seg har han fått pianisten Joachim Carr, sopranen Ann-Helen Moen og fiolinisten Henning Kraggerud. Engegårdkvartetten deltar også som Lofotens faste strykekvartett. Arvid Engegård er for øvrig kunstnerisk leder for Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. I tillegg kommer Arktisk Filharmonis Kammerorkester, bestående av 22 strykere.

– Vi kan ikke legge skjul på at det var en del spenning da vi la billettene for salg i sommer. Vi hadde ingen anelse om hvordan verden kom til å se ut nå. At vi fortsatt kan kjøre som planlagt, er fantastisk, men denne sommerfuglen forlater ikke magen før vi er ferdige, sier markedsansvarlig Christian Winther Farstad.

På grunn av smittevernhensyn blir det et begrenset publikum på konsertene. Frivillige skal også jobbe med å påse at publikum kommer seg trygt på plass, samt holder god avstand både før, under og etter konsertene, melder arrangørene.

Klassisk Novemberlys åpner onsdag 11. november og varer til søndag 15. november.

Annonse
Annonse
Annonse