Annonse
Haley Shea lover AKKS-kurs i k-pop til høsten etter at organisasjonen mottok årets Warner-stipend. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

AKKS får stipend fra plateselskap til kurs for jenter og ikke-binære som vil lære om K-pop

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

– Vi i AKKS er utrolig takknemlige for å ha mottatt årets Warner-stipend på 20.000 kroner og planlegger å bruke stipendet for å arrangere produksjons- og låtskrivings-workshops innen sjangeren K-pop for musikkinteresserte jenter og ikke-binære, slik at vi kan inspirere enda flere til å vurdere en fremtid innen musikkproduksjon og låtskriving, lyder det fra Shea.

K-pop er altså sørkoreansk popmusikk, gjerne fremført av grupper der alle synger. Norge har allerede markert seg med det trønderske produksjons- og låtskriverselskapet Dsign Music, ifølge Tonos hjemmeside.

Warner-stipendet ble lansert i 2018 for å bidra til rekrutteringen av, og utviklingsmuligheter for, kvinner «bak scenen» i norsk musikkindustri – spesifikt produsenter og teknikere.

Ifølge pressemeldingen fra plateselskapet kom det i år inn «en stor mengde nominasjoner». Valget falt på AKKS, som Warner Music mener «fortjener en stor takk for den fantastiske innsatsen de legger inn i arbeidet for å skape kjønnsbalanse og likestilling i norsk musikkliv».

AKKS har som formål er å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd av musikklivet og bidrar med mange kurs. Det loves workshops i K-pop til høsten.

Annonse
Annonse
Annonse