Annonse
Prosjektet «Verdien av musikk» skal hjelpe norsk bedrifter. Foto: Ktasimar | Dreamstime.com
Prosjektet «Verdien av musikk» skal hjelpe norsk bedrifter.    Foto: Ktasimar | Dreamstime.com
TONO og Gramo satser sammen

Vil øke kunnskapen om musikk i bedriftene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Nå lanserer rettighetsorganisasjonene TONO og Gramo konseptet «Verdien av musikk» for å hjelpe norske virksomheter med en større forståelse for kraften i gjennomtenkt bruk av musikk, heter det i en pressemelding fra de to selskapene.

TONO og Gramo eies og styres av medlemmene. Pengene du betaler for din musikkbruk går tilbake til musikkskaperne. TONO betaler til komponister, sangtekstforfattere og deres musikkforlag. Gramo betaler vederlag til artister, musikere og produsenter.

Påvirker kundene

En undersøkelse fra England viste at 8 av 10 kunder i et vinutsalg kjøpte fransk vin når det ble spilt fransk musikk. Og tilsvarende kjøpte 7 av 10 tysk vin når det ble spilt tysk musikk. Undersøkelsen støttes også av andre: Musikk påvirker oss – også når vi er kunder.

Nå ønsker organisasjonene TONO og Gramo å heve kunnskapsnivået til norske virksomheter om musikk, og ønsker samtidig å bidra med informasjon om hvilke musikkrettigheter som må avklares om man ønsker å bruke musikk i kundelokaler og andre offentlige sammenhenger:

Rita Mamelund er kommunikasjonssjef i Gramo. Foto: Suzann Nyhus
Rita Mamelund er kommunikasjonssjef i Gramo. Foto: Suzann Nyhus  

– De som bruker musikk sin bedrift, må etter norsk lov betale til dem som eier musikken gjennom TONO og Gramo. Nå henvender vi oss sammen ut mot markedet fordi vi også ønsker å fortelle om verdipotensialet som ligger i en bevisst musikkstrategi, og gi innsikt i hvorfor det er viktig at de som lager musikk får betalt, sier Rita Mamelund, kommunikasjonssjef i Gramo.

Den første utgaven av papirmagasinet «Verdien av musikk» er denne uken på vei ut til 3000 nyetablerte bedrifter.

– Selv om TONO og Gramo arbeider for ulike typer rettighetshavere i musikknæringen har vi felles kunder når det gjelder bakgrunnsmusikkmarkedet. Ved å gå sammen kan vi på en effektiv og synlig måte gå ut med viktig informasjon som forhåpentligvis vil være til inspirasjon for bedrifter samtidig som de får informasjon om nødvendigheten av å ha avtaler med TONO og Gramo, sier Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO.

Avtaler må til

Willy Martinsen er kommunikasjonssjef i TONO. Foto: Caroline Roka
Willy Martinsen er kommunikasjonssjef i TONO. Foto: Caroline Roka  

På nettsiden «Verdien av musikk» finner du et samlet registreringsskjema som dekker begge organisasjonene.

– Det vil naturligvis fortsatt være mulig å inngå avtaler direkte med hver enkelt organisasjon, men bruker du skjemaet på verdienavmusikk.no går henvendelsen til begge organisasjoner, og dermed er det nå enklere å få avtalene enn før, sier Willy Martinsen i TONO.

Annonse
Annonse
Annonse