Annonse
Sigrid og bandet spilte flere konserter i Texas i 2017 uten at musikerne hadde arbeidsvisum. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Norske artister i visumtrøbbel i USA

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Episoden er omtalt i Klassekampen, som skriver at de tre personene ble pågrepet i Seattle av amerikanske immigrasjonsmyndigheter fordi de ikke hadde gyldig arbeidsvisum. De to teknikerne og videojockeyen ble vist ut av landet.

Gunnar Greve er eier og administrerende direktør i MER, som representerer Alan Walker. Han forklarer at det hele ble forårsaket av en grov feil fra en av selskapets avdelingsledere. Den ansvarlige avdelingslederen ble senere sagt opp på grunn av den «grove uaktsomhet som var utvist og de feil som ble gjort».

Også Sigrid og bandet spilte flere konserter i Texas i 2017 uten at musikerne hadde arbeidsvisum. Det strider med rådet fra Music Norway.

– Konsekvensen er så stor hvis du blir stoppet. Det er en konsekvens du som individ må velge å ta, men jeg ville ikke utsatt meg for det, sier direktør Kathrine Synnes Finnskog til avisen.

Organisasjonen, som rådgir og gir økonomisk støtte til artister som vil satse i utlandet, vurderer om den skal innføre visumkrav før de betaler ut tilskudd til artistene.

Annonse
Annonse
Annonse