Annonse
Mari Boine, her som gjesteartist under Åge Aleksandersen i Oslo Spektrum sist lørdag, skal på ny feire samenes nasjonaldag på Rockefeller i februar neste år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Mari Boine, her som gjesteartist under Åge Aleksandersen i Oslo Spektrum sist lørdag, skal på ny feire samenes nasjonaldag på Rockefeller i februar neste år.    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mari Boine skal feire nasjonaldag med Oslo-samene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Selv bor Mari Boine i Porsanger – etter mange år i hovedstaden, og har sagt til NTB at hun «feirer alt etter hvor hun blir invitert».

Hun har akkurat avsluttet en turné i USA med å spille i legendariske amfiteatret Red Rocks i Denver, Colorado for 6.000 publikummere – i selskap med Wardruna. Så reiste Boine rett hjem og stilte på scenen som gjest hos Åge Aleksandersen sist lørdag.

Når hun feirer samenes nasjonaldag 6. februar 2020 på Rockefeller, tar verdensmusikklegenden med seg fremadstormende Ingeborg Oktober, multikunstneren som vant Spellemann i viseklassen i mars for «Skjømmingsboka», som oppvarming.

Oktober, som også har samarbeidet med Stefan Sundström og Erling Ramskjell i prosjektet Likholmen, er nybakt festspillprofil for Festspillene i Nord-Norge i 2019 og 2020.

Hovedstaden regnes som den femte største samekommunen i Norge, med nærmere tusen registrert i Sametingets valgmanntall for i år, meldte NRK Sapmi nylig.

Annonse
Annonse
Annonse