Annonse
Bo Kaspers anno 2019: Michael Malmgren, Bo Sundström, Fredrik Dahl og Mats Schubert – aktuelle med albumet «23:55». Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB kultur
Bo Kaspers anno 2019: Michael Malmgren, Bo Sundström, Fredrik Dahl og Mats Schubert – aktuelle med albumet «23:55».    Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB kultur

Ellevte time for Bo Kaspers Orkester

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

– Vi har på en måte funnet tilbake til oss selv, sier vokalist Bo Sundström.

Det har gått fire år siden sist, men nå er Bo Kaspers Orkester tilbake med en ren soulplate, kalt «23:55». De sier at sjangeren alltid har ligget i DNA-et deres, men at de først nå hadde motet til å ta steget fullt ut.

– Vi lar Bo Kaspers høre ut som Bo Kaspers. Vi har søkt etter denne identiteten lenge, og jeg tror det har tatt sin naturlige tid å finne den, sier Sundström videre.

Det er et rytmisk album – for de sene kvelder, og sangeren forteller at han liker dagens klubbmusikk.

– Dette er ikke et album egnet for dans, men det er en hyllest til bra klubbmusikk, sier han.

Ingen «plutselig død»

Bo Kaspers Orkester har vært i gang siden sent 90-tall og er et av Sveriges bestselgende band. «23:55» er gruppas album nummer tolv, men det betyr ikke at slutten er nær for gruppa. De beskriver tiden i hockeytermer og akkurat nå mener de Bo Kaspers er inne i den tredje perioden.

– Men det er i starten av tredje periode, og uten overtid og straffe, understreker Fredrik Dahl.

– Og heller ikke «sudden death», skyter Bo Sundström inn.

– Fem på tolv er også en god tid på en fredagskveld, det er midt i festen, utdyper Mats Schubert om tittelen. Som også kan ha drag av klimaangst over seg.

– Ja, det er noe undergangspreget, snart drukner vi alle i en eneste stor tsunami. Vi er urolige, men jeg tror den yngre generasjonen er enda mer urolig. Vår generasjon hadde atomvåpentrusselen, vi var virkelig redde for det, sier Bo Sundström.

Fredrik Dahl erkjenner at han nok er det Bo Kaspers-medlemmet med aller mest klimaangst.

– Det er klart man prøver å ta gode valg i hverdagen, som eksempelvis å kjøre elbil, sier han.

– Og jeg spiller elbass, fleiper Michael Malmgren.

Proffere

I 2016 gjorde Bo Kaspers kro-turneen «Allt ljus på oss», hvilket lærte dem et knep eller to som kan være nyttige å ha med seg når de neste år skal begi seg ut på ny turné:

En turné som 19. februar tar dem til Norge og Oslo Konserthus.

– Det kommer til å bli proffere, skarpere i kantene og bedre overganger. I 25 år har vi tatt det litt «på hælen», og syntes det var morsomt, men nå vil vi ha mer kontroll, sier Bo Sundström.

Bandets planlegging strekker seg dog ikke lenger enn til turneen i 2020, men Mats Schubert forteller at det eneste som kan få ham til å legge opp, er sykdom.

– Det er ingen gode grunner til å slutte, så man får bare kjøre på. Spørsmålet er hvor lenge det går. Men jeg kommer til å fortsette å gjøre noe innenfor dette området – om det så er å kompe til mannskor, sier han.

Bo Kaspers Orkester

  • Bo Kaspers Orkester er aktuell med sitt tolvte studioalbum, «23:55» – et album bandet selv beskriver som en reinspikka soulplate.

  • Gruppa ble grunnlagt i 1991 og slapp debutalbumet «Söndag i sängen» to år senere. De har til nå gitt ut tolv album.

  • Bandet består av Bo Sundström, Fredrik Dahl, Mats Schubert og Michael Malmgren.

  • 19. februar kommer de til Norge og Oslo Konserthus for en konsert som inngår i en større turné.

 

Annonse
Annonse
Annonse