Annonse
Cecilie Ore er tildelt Tonos Edvard-pris i kategorien Samtid 2019 for verket «Waterworks». Foto: Kristian Dugstad, Tono
Cecilie Ore er tildelt Tonos Edvard-pris i kategorien Samtid 2019 for verket «Waterworks».  Foto: Kristian Dugstad, Tono

Edvard-prisen til Cecilie Ore

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Ore er tildelt Tonos Edvard-pris i kategorien Samtid 2019 for verket «Waterworks».

– Dette var en stor og veldig hyggelig overraskelse. Edvard-prisen er en gjev pris å få. Jeg har med «Waterworks» kommet tilbake til instrumentalmusikken igjen etter å ha skrevet mye for kor og opera, og det er derfor ekstra hyggelig at det blir så godt tatt imot, sier Ore – og legger til:

– Og så må jeg takke Hardanger musikkfest, som bestilte verket, og Engborg-kvartetten som urfremførte verket.

Edvard-prisen deles ut årlig av Tono i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år. Vinnerne mottar 50 000 kroner – samt et trofé og et diplom, begge utformet av kunstner Magne Furuholmen.

Juryen begrunner blant annet prishederen slik:

««Waterworks» er et stykke med nerve og energi, som springer ut av en klar og tydelig idé. Ore utfordrer besetningen og krever mye av den. Dette kommer til å bli en del av strykekvartettkanon»

De andre nominert i kategorien Samtid var Martin Ødegaard, med «For your ears only», og Tine Surel Lange – med «Works for Listening 2018».


 

 

Annonse
Annonse
Annonse