Annonse
Christer Falck har gitt ut en rekke store samlebokser, blant annet med Marius Müller. Nå legger han ned. Foto: Gitte Johannessen / NTB
Christer Falck har gitt ut en rekke store samlebokser, blant annet med Marius Müller. Nå legger han ned.    Foto: Gitte Johannessen / NTB

Christer Falck legger ned forlag og plateselskap

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Innen høsten 2020 er det slutt.

– Jeg ble 50 år i august, og omtrent samtidig som Platekompaniet gikk ut med nyheten om å gå fra 11 til 3 butikker, tenkte jeg at det kanskje er greit å gi seg før det går helt gærent. For det gjør det, innleder han det mye kommenterte innlegget.

På plateselskapet C+C Records har Falck gitt ut over 100 plater, inklusive en rekke omfattende samlebokser. Men for å tjene penger på musikk i Norge, er ikke dette en stor nok katalog, hevder han.

– Som et lite eller uavhengig selskap er det så å si umulig å lykkes i markedet, lyder det fra Christer Falck og mener at brorparten av inntekten forsvinner «til grådige teleselskaper og plattformeiere». Han forteller om søvnløse netter og et evig håp om at Kulturrådet «skal forbarme seg».

– Støtteordningene i Norge er dessverre ikke lagt opp til at man skal jobbe grundig med artister eller utgivelser, men heller bare spy ut enorme mengder av musikk som ikke selger og håpe på publiseringsstøtte – plateselskapenes livbøye – fra gang til gang, fyrer Falck løs.

I samme slengen legger han også ned Falck Forlag med et stort spark til bokhandlerne attpå:

– 80 bøker på 10 år holdt. Mange av dem kritikerfavoritter og snakkiser, men hva hjelper det når man ikke får dem inn i butikk?

Falck medgir at han ble advart mot bokbransjen da han startet, men at han ikke trodde kampen skulle være så umulig.

– En god bok er en god bok, og får den nok presse så skal den normalt sett selge. I bokbransjen funker det ikke sånn, lyder det fra Christer Falck – som fortsetter med sin tredje virksomhet, konsertarrangør under navnet Gåsehud.

Annonse
Annonse
Annonse