Annonse
Skuespilleren Patrick Stewart etterligner det ikoniske coveret fra Beatles' album «Abbey Road» under et arrangement for å feire 50 år siden utgivelsen i 1969 foran bygningen til Capitol Records, her 26 september i Los Angeles. En uke etter topper albumet
Skuespilleren Patrick Stewart etterligner det ikoniske coveret fra Beatles' album «Abbey Road» under et arrangement for å feire 50 år siden utgivelsen i 1969 foran bygningen til Capitol Records, her 26 september i Los Angeles. En uke etter topper albumet salgslistene igjen.    Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB scanpix

«Abbey Road» topper albumlistene igjen etter 50 år

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Bandet slår dermed sin egen rekord for lengste tidsrom mellom to førsteplasser på albumlistene for samme utgivelse.

Bandets siste studioalbum kom ut i september 1969, seks dager etter at John Lennon sa til de andre i gruppa at han var ferdig med Beatles.

«Abbey Road» var bestselger i Storbritannia i 17 uker på rad. Da det kom ut i en spesialutgave fredag, havnet det igjen på toppen av salgslista.

– Det er utrolig at Abbey Road holder seg etter alle disse årene. Men så er det et dritkult album, da, tvitret Paul McCartney, tilsynelatende fornøyd.

Med 49 år og 252 dager siden siste topplassering, slo plata dermed siste tidsromsrekord for Beatles. Den var det «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» fra 1967 som hadde, av magasinet Rolling Stone kåret til tidenes beste album. Det lå på listetoppen med 49 år og 125 dagers mellomrom.

 

Annonse
Annonse
Annonse