Museum

Slik blir åpningen av Norges nye gigantmuseum

Det blir tung kongelig tilstedeværelse, taler fra statsministeren og dronningen, direkte TV-sending og underholdning når det nye Nasjonalmuseet åpner i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Museumsbygget ved Aker Brygge i Oslo har kostet 6,15 milliarder kroner og huser Norges mest omfattende samlinger av kunst, arkitektur og design. Med sine 54.600 kvadratmeter i bruttoareal blir det Nordens største kunstmuseum.

Det er kunstelskeren dronning Sonja som klipper snoren under åpningen lørdag, hvor også kongen og kronprinsparet er til stede. Men allerede kvelden i forveien feires det nye bygget med en offisiell middag, hvor også Danmarks kronprinsesse Mary kaster glans over begivenheten.

Også på middagen er både statsminister, kulturminister, kronprinsparet og representanter fra inn- og utland ved bordet.

15.000 billetter revet bort på under et døgn

Museet åpner for publikum lørdag, men alle de 15.000 gratisbillettene til åpningshelgen ble revet bort på under et døgn da de ble lagt ut.

– Åpningshelgen starter med en stor markering på Museumsplassen foran museet, lørdag 11. juni kl. 12. Her er alle velkomne. Det blir musikk, snorklipping og taler av fra blant andre hennes majestet dronning Sonja og statsminister Jonas Gahr Støre. Programleder for dagen er Iman Meskini, og på scenen opptrer Beharie og Marja Mortensson, skriver museet i en pressemelding.

Arrangementet blir også sendt direkte på NRK1 og NRK.no.

Nasjonalmuseets samlingspresentasjon vises i 86 rom over to etasjer. Rundt 6.500 verk blir presentert, og de omfatter kunst, kunsthåndverk, arkitektur og design, fra oldtiden og fram til i dag.

Powered by Labrador CMS