Museum

Et utsnitt av scenografien til Tungtvannskjelleren.

Prisvinnende dansk designteam vant oppdraget om Tungtvannskjelleren

Designteamet fra Danmark har fått i oppdrag å utvikle det som blir opplevelseskonseptet for det nye museumsbygget til Tungtvannskjelleren.

Publisert Sist oppdatert

– I lys av dagens Europa er det viktig at vi setter store krav til formidlingen av vår egen krigshistorie, sier direktør ved Norsk Industriarbeidermuseum (NIA), Anna Hereid, ifølge pressemeldingen.

– Valget falt på Kvorning Design, Gagarin og Creative Technology og deres konsept fordi de hadde et særlig gjennomarbeidet og innovativt opplevelseskonsept som i tillegg til å gi oss en rekke spektakulære, engasjerende og ulike formidlingsmuligheter gjør oss til en attraktiv arena for konferanser og andre arrangementer.

Det danske designteamet har altså vunnet oppdraget fra NIA om å formidle historien til Tungtvannskjelleren, stedet for den verdensberømte sabotasjeaksjonen «Operation Gunnerside».

Direktør ved NIA, Anna Hereid. Foto Norsk Industriarbeidermuseum

Tungtvannskjelleren på Vemork, åsted for det som kanskje er den viktigste hendelsen i norsk krigshistorie, er et historisk kulturminne av stor nasjonal og internasjonal betydning.

Når kjelleren åpnes igjen, vil historien bli fortalt nøyaktig der den kjente sabotasjeaksjonen fant sted i 1943, ifølge museet.

Prisvinnende

Studioet Kvorning Design har utviklet, produsert og levert mer enn 5000 designprosjekter i over 50 land, fra design i Sao Paolo til Shanghai.

Det tverrfaglige teamet kombinerer historiefortelling, dramaturgi, scenografi og prisvinnende design- og arktitektur for å realisere prosjekter.

– Tungtvannskjelleren har vært et drømmeprosjekt gjennom mange år. Jeg kjenner historien veldig godt og inviterte meg straks på besøk da det ble mulig, sier direktør ved Kvorning Design, Arne Kvorning.

Powered by Labrador CMS