Det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo.

Berit Roald / NTB

Nå kan du se Pablo Picasso, Paul Gauguin og Vincent van Gogh på Munchmuseet

Publisert: 11. februar 2022 kl 10.01
Oppdatert: 11. februar 2022 kl 10.02

Munchmuseet har lånt inn verk fra flere store museer i Europa. «I villskapens øye» heter den nye utstillingen i Bjørvika som åpner lørdag.

Munchmuseet har lånt inn verk fra Tate Modern i London, Pompidou-senteret i Paris og Van Gogh-museet i Amsterdam. Det gjør at man nå kan se internasjonale storheter i Bjørvika de neste månedene.

Direktør Stein Olav Henrichsen mener Munchmuseet er i en helt unik posisjon i kunstverdenen. Det skyldes at internasjonale toppmuseer ønsker å låne verk av Edvard Munch. Dermed kan de inngå gode bytteavtaler.

– Vi kan bytte verk fra vår store samling av Munch og få kunst til Norge som aldri før er blitt vist her til lands, sier Henrichsen til Aftenposten.

– Det har vært et krevende arbeide med innlån, men vi er veldig fornøyde, sier Lars Toft-Eriksen, som er ansvarlig kurator for utstillingen.

Munchs forhold til de europeiske surrealistene og symbolistene er et viktig tema for utstillingen. Museet viser 200 verk av blant andre Salvador Dalí, Vincent van Gogh, Louise Bourgeois, Paul Gauguin, Pablo Picasso og Edvard Munch.

Også verk fra Marcel Duchamp, Max Ernst, Dora Maar, René Magritte, Lee Miller, Joan Miró, Odilon Redon og Auguste Rodin blir å se.

Saken fortsetter under annonsen

Utstillingen åpner 12. februar og står frem til 8. mai.

Ledige stillinger – kulturjobb