Museum

Det nye museet MUNCH satser på barn og unge, og av de 600.000 besøkende det første halvåret er nær 100.000 under 25 år.

Munchmuseet med sterke besøkstall i de første seks månedene

Det nye Munchmuseet har besøkstall i sine første seks måneder som knapt har vært sett maken til i norsk sammenheng: Over 600.000 publikummere siden åpningen.

Publisert Sist oppdatert

Til sammenligning hadde Munchmuseet da det lå på Tøyen et rekordår i 2019 med 300.000 besøkende hele året.

– Dette er tall vi aldri før har sett i Norge. Det er flott å se at interessen for det nye museet og Edvard Munch er så stor, og ikke minst at det er så mange barn som besøker oss. Vi har jobbet hardt for å skape denne interessen, og alle som jobber på museet bidrar til et bred og godt program og fine opplevelser. Vi har nå en fantastisk mulighet til å skape kunstinteresse i en vesentlig større del av befolkningen, sier direktør Stein Olav Henrichsen

Ikke minst har mange barn og yngre besøkt det mye omtalte, nye kunstmuseet: Hele 45.071 barn og 54.764 under 25 år, totalt 99.835, får NTB opplyst. I tillegg var det mange barn tilstede under selve åpningen, noe som bringer antallet opp i nærmere 60.000.

Dette er i tråd med satsingen på et ungt publikum med alt fra babyforestillinger til Barnas kunstdag, verksteder, Mini Munch-festival, og programmet «Munch ung» rettet mot ungdommer fra 14–19 år.

Ventes stort innrykk av internasjonale besøkende

MUNCH, som museet selv kaller seg, åpnet 22. oktober 2021. Det kjenner mange til, opplyser museet: Over 90 prosent av Norges befolkning er klar over at det nye Munchmuseet i Bjørvika har åpnet.

Undersøkelser som er gjennomført viser at nærmere 70 prosent av befolkningen sier at de ønsker å besøke museet. Det ventes også et stort innrykk av internasjonale besøkende i sommer.

Museet har nylig innført en innført gratis inngang på hver onsdag kl. 18–21 for å gjøre museet tilgjengelig for enda flere.

– Vi gleder oss til sommersesongen hvor vi venter et høyt besøk. Jeg oppfordrer alle til å kjøpe billett på forhånd, sier direktør Henrichsen.

Powered by Labrador CMS