Kunstprogrammet på Kistefos er klart

Publisert: 21. februar 2022 kl 09.04
Oppdatert: 21. februar 2022 kl 09.04

Kistefos utvider sesongen og åpner dørene en måned tidligere enn før.

Årets sesong varer fra 30. april til 16. oktober og vil by på to nye verk i skulpturparken, samt nye kunstutstillinger i de to galleriene The Twist og Nybruket Galleri.

I anledningen skulptur nummer 50 i skulpturparken avdukes et stort verk av den franske kunstneren Pierre Huyghe. Second Law blir det største og mest ambisiøse verket på Kistefos til dags dato.

«Huyghes område ligger på en øy som til stadighet oversvømmes med vann, i nærheten av det fungerende kraftverket. På denne måten knytter også verket seg til KistefosŽ industriarv», heter det i pressemeldingen.

Som årets andre skulptur avdukes et nytt og steds-spesifikt verk av den norske kunstneren Tone Vigeland. Skulpturen er laget i stål og vil inngå i den permanente skulptursamlingen på Kistefos.

På utstillingsfronten er Kistefos fra 30. april klar med soloutstilling av kunstneren Paulina Olowska. Utstillingen omfatter malerier, keramikk, installasjon og film, både tidligere og nyere verker, inkludert nøkkelverk fra Christen Sveaas Kunstsamling og Christen Sveaas Kunststiftelse.

I Nybruket Galleri vises en installasjon av den koreanske kunstneren Do Ho Suh, bestående av flere verk fra kunstnerens Hub-serie, samt en filminstallasjon.

Saken fortsetter under annonsen

Kistefos historie bygger på industriarven fra Kistefos tresliperi, men i dag kan besøkende både oppleve skulpturpark og skiftende utstillinger med samtidskunst.

Kistefos ligger på Jevnaker, én time nordvest for Oslo.

Ledige stillinger – kulturjobb