Jakten på ny Munch-direktør er i gang – disse kandidatene trekkes frem som favoritter

Publisert: 2. februar 2022 kl 08.56
Oppdatert: 2. februar 2022 kl 09.08

Arbeidet med å finne en ny direktør til Munch-museet har startet. Flere kandidater trekkes allerede nå frem som favoritter.

Stein Olav Henrichsen gir seg som Munch-direktør i oktober. Da har han sittet 12 år i stillingen.

Arbeidet med å finne en arvtaker er allerede i gang, og onsdag kom utlysningsteksten. KinderStiff Consulting skal gjøre rekrutteringsjobben og vil lete i de skandinaviske landene. Byrådet ansetter. Åremålsstillingen er på seks år, og søknadsfristen er 3. mars.

LES OGSÅ: Stort intervju med Stein Olav Henrichsen – slik jobbet direktøren for å realisere Munch-drømmen.

Aftenposten har snakket med kilder som trekker frem flere norske kandidater:

Avdelingsdirektør Anders Bjørnsen i Sparebankstiftelsen DNB har tidligere uttalt at det er to kandidater som utmerker seg: direktør Tone Hansen ved Henie Onstad Kunstsenter i Bærum og direktør Petter Snare ved Kunstmuseene i Bergen, Kode.

Andre trekker frem direktør Kristin Danielsen i Kulturrådet og Oslo-Filharmoniens direktør Ingrid Røynesdal. Avdelingsdirektør Merete Lie ved nye Deichman trekkes også frem, ifølge Aftenposten.

Saken fortsetter under annonsen

Av interne kandidater pekes det på økonomi- og administrasjonsdirektør Henrik Svalheim.

Kunsthistorikerne og kuratorene Lars Toft Eriksen og Kari J. Brandtzæg har begge lang erfaring med å lede store utstillingsprosjekter. En annen kunsthistoriker og kurator er Øystein Ustvedt ved Nasjonalmuseet.

– Jeg vil si at jeg overleverer et museum i verdensklasse. Jeg er veldig stolt over det vi har klart å skape i fellesskap. Vi har løftet fram og revitalisert Edvard Munchs kunstnerskap, sa Henrichsen da det ble kjent at han gir seg som Mnuch-direktør i år, når åremålet hans går ut til høsten.

Ledige stillinger – kulturjobb