Søndag inviterer Norsk Folkemuseum til Halloween-feiring for barn og ungdom.
Norsk Folkemuseum

Ungdom tar over Norsk Folkemuseum

Redaksjonen
Publisert: 26. oktober 2021 kl 12.43
Oppdatert: 26. oktober 2021 kl 12.43

Hvordan får man ungdom interessert i å dra på et arrangement på et museum i stedet for en fest på Halloween? Elever på en videregående har hjulpet Norsk Folkemuseum med dette.

På søndag blir det Halloween-arrangement på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Mens programmet for de minste inneholder ansiktsmaling og gresskar, blir det skrekkfilm og ekspedisjon i museets gamle gravkammer for de over 15 år.  

–Det er mye som ligger godt til rette for å lage en skummel Halloween på Folkemuseet. Vi har både gravkamre og eldgamle hus som har sett litt av hvert, men vi erkjente at for å få flere ungdommer til å komme ut hit, måtte vi la ungdommen fortelle om det selv, uten for mye innblanding fra oss, sier arrangementsansvarlig ved Norsk Folkemuseum Karine Munch.  

Arrangementet for de over 15 har elever på Elvebakken videregående skole vært med på å planlegge og markedsføre.

 – Det å kunne bli med på et oppdrag utenfra har vært veldig lærerikt og ikke minst krevende. Markedsføringsrollen er mye vanskeligere enn det man skulle trodd, sier medieelev Embla Kristoffersen Sjøvoll (15) ved Elvebakken videregående skole.  

– For å gjøre det interessant for ungdom, måtte vi gå etter egne erfaringer, og se hva vi selv ville blitt tiltrukket av. Hva hadde jeg syntes var kult?, sier medieelev Marie Louise Lied (16).  

Elevenes mål har vært å tiltrekke ungdom på sin egen alder, noe som har vist seg å være langt mer utfordrende enn de først trodde. De har vært bevisste på ordbruken for å interessere målgruppa.

Saken fortsetter under annonsen

Norsk Folkemuseum har tatt til seg innspillene fra elevene, og blant annet endret navnet på arrangementet, senket inngangsprisen og gjort matserveringen gratis.

I tillegg har elever i faget kunst og skapende arbeid laget film inspirert av døden som skal vises med prosjektor i gravkammeret på Folkemuseet.