Inngår forlik med Nordnorsk Kunstmuseum.
Marius Fiskum

Opprettet innsamlingsaksjon for å hjelpe McGowan med å dekke saksomkostninger

Publisert: 25. mars 2021 kl 09.30
Oppdatert: 25. mars 2021 kl 09.31

Det har vært et turbulent år for Tromsøs kunstliv med rettsaken mellom tidligere direktør Jérémie McGowan og hans tidligere arbeidsgiver Nordnorsk Kunstmuseum.

McGowan ble avsatt som direktør på dagen og saksøkte museet for ugyldig oppsigelsesgrunn. 16. mars ble det klart at han tapte saken og idømmes å betale 536.000 kroner i saksomkostninger, i tillegg til egne advokatregninger.

Dommen har vakt stor oppsikt og nå har det blitt opprettet en innsamlingsaksjon for å hjelpe McGowan med å dekke kostnadene.

– For min del handler dette om at Jérémie McGowan sin håndtering av denne saken har tydeliggjort hvor dårlig styret har håndtert situasjonen gjennom flere år, sier intendant for Tromsø kunstforening Leif-Magne Tangen til Subjekt. Han er en av initiativtakerne til innsamlingsaksjonen.

Innsamlingen har i skrivende stund 386 givere og teller 195.000 kroner.

Antallet givere anser han som et veldig klart uttrykk for mistillit til det sittende styret og spesielt styreleder Grete Ellingsen. Hvis man støtter og signerer med navn mener han det tydelig kan leses som et «Ellingsen må gå»-opprop. Han understreker imidlertid at han ikke kan garantere at samtlige givere er kritiske til museets styre, da dette ikke er spesifisert i beskrivelsen av spleisen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb