Annonse
Tidligere stortingspresident Olemic Thommessen er valgt til ny styreleder for stiftelsen Norsk Folkemuseum. Her er han fotografert under den høytidelige åpningen av Stortinget i 2018. Foto: Berit Roald / NTB

Olemic Thommessen blir ny styreleder for Norsk Folkemuseum

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Tidligere stortingspresident Olemic Thommessen er valgt til ny styreleder for stiftelsen Norsk Folkemuseum. Endringen trer i kraft fra 1. juli.

– Olemic Thommessen har lang erfaring fra både politikken og kulturlivet. Jeg er svært glad for at han har takket ja til å lede styret for Norsk Folkemuseum de neste årene, sier kulturminister Abid Raja (V).

Terje Breivik og Christina Hætta er valgt til nye styremedlemmer og Lisa Dunfjeld-Aagård er nytt varamedlem. Rina Sunder er gjenvalgt som styremedlem og Dag Rorgermoen er gjenvalgt som varamedlem.

– Det nye styret har bred erfaring fra norsk offentlighet og kulturarbeid, og solid erfaring fra ledelse og drift av ulike virksomheter. Sammensetningen er balansert når det gjelder kjønn, erfaringsbakgrunn og geografi. Vi er særlig glade for at samisk kompetanse nå blir representert i styret ved Norsk Folkemuseum, sier statsråden.

Annonse
Annonse
Annonse