Nordisk bibelmuseum

Nordisk bibelmuseum håper snart å kunne åpne dørene

Publisert: 8. mai 2021 kl 08.00
Oppdatert: 12. mai 2021 kl 08.52

Daglig leder Rune Arnhoff forteller at ansatte og frivillige ved museet står klare til å vise frem samlingen av de mange bibelskattene museet har utstilt. Alle er hjertelig velkomne, og spesielt håper bibelmuseet at de unge skal kunne få sett samlingen før sommerferien.  

Allerede i fjor vår merket museet en økende pågang fra skoleklasser, heter det i en pressemelding. 

– Vi er opptatt av å kunne gjenåpne på en måte som ivaretar smittevernet godt. Museet har gode rutiner, og er utformet slik at det er enkelt å holde avstand. Vi håper skoleklassene kommer tilbake, sier Arnhoff.

Tilbyr gratis omvisning for skoleklasser

Opplegget for skoleklassene på museet tar én time og inneholder en presentasjon med generell informasjon om Bibelens historie, en omvisning og deretter oppgaver i museet for elevene. Besøket og omvisningen er gratis for skoleklasser. Museet er åpent for publikum alle dager unntatt mandag.

– Både lærere og elever har gitt positive tilbakemeldinger på innhold og aktiviteter. Hos oss får elevene en konkret erfaring med hvordan Bibelen har endret seg gjennom tidene, og hvordan den har formet både historien og samtiden. Et besøk hos oss gir elevene god læring, sier Arnhoff.

Presenteres på en levende måte

Saken fortsetter under annonsen

Nordisk bibelmuseum åpnet dørene første gang 31. mai 2018. Museet stiller ut sentrale deler av det som er Nordens største bibelsamling. Formålet er å gjøre Bibelens historie og dens innhold tilgjengelig og kjent ved å gi svar på spørsmålene: 

  • Hvem skrev Bibelen?

  • Hva inneholder Bibelen?

  • Hvor er Bibelen skrevet?

  • Hvorfor ble Bibelen skrevet?

  • Hvilken motstand har Bibelen overlevd?

  • Hvordan har Bibelen påvirket språket, kulturen, verdiene, samfunnet og lovgivningen?

– Jeg ser fram til at vi kan ønske skoleklassene velkommen tilbake til museet. Som et nisjemuseum som ivrer for formidling av Bibelens historie, er det viktig for oss å bidra til at barn og unge får historien presentert på en levende måte. Jeg håper flere skoler, uansett trinn, tar kontakt for å avtale omvisning når vi igjen kan åpne, sier Arnhoff.

 

Ledige stillinger – kulturjobb