Annonse
Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden. Eksteriør. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Henie Onstad Kunstsenter åpner nye rom i 2021

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Henie Onstad Kunstsenter åpner opp en helt ny utstillingssal og har flere utstillinger og kunstopplevelser for publikum – både digitalt og fysisk – under planlegging.

– Så snart det er smittevernmessig forsvarlig vil Sal Merz, som er en helt ny sal for avantgardekunst, åpne på Henie Onstad. I den nye utstillingssalen vil publikum bli invitert inn i utstillingen Merz! Flux! Pop! – som viser verk både fra Sparebankstiftelsen DNBs samling, i tillegg til sentrale verk fra Henie Onstads samlinger, sier Tone Hansen. Hun er direktør for Henie Onstad Kunstsenter.

Så lenge senteret er stengt, vil en egen vindusutstilling vise nyinnkjøpte verk. I tillegg er hele skulpturparken åpen og det slippes innhold på kunstsenterets digitale plattform: Henie Onstad Art Channel.

De to store utstillingene Nils-Aslak Valkeapää / Áillohaš og Otobong Nkanga – Uncertain Where the Next Wind Blows skulle etter planen møte publikum høsten 2020. Ettersom det ikke lot seg gjøre, har senteret forlenget disse to presentasjonene fram til mai 2021. Den planlagte presentasjonen av Niki de Saint Phalle blir flyttet til høsten 2022.

For aller første gang vil også Henie Onstad-samlingen bli presentert i tre svært ulike utstillinger parallelt: Den første, i Sal Haaken, presenterer nordisk etterkrigskunst. Den andre, i Prisma-salene, vil se på den opprinnelige kunstgaven som ble donert av Sonja Henie og Niels Onstad. Den tredje vil inngå i den nye presentasjonen i Sal Merz, kunstsenterets helt nye utstillingssal av året.

Annonse
Annonse
Annonse