– Selv voksne lærer best gjennom lek, tro det eller ei!, sier museumsdirektør Lisa Gay Bostwick (til høyre). Her sammen med barnemuseumspedagoger Lene Dahlkvist (til venstre i bildet), og Liudmila Shpynova-Jakobsen (i midten).
Barnemuseet

Barnemuseum på Finnsnes klar for publikum

NTB
Publisert: 26. oktober 2021 kl 09.43
Oppdatert: 26. oktober 2021 kl 09.43

Etter åtte års arbeid åpner snart Barnemuseet på Finnsnes i Senja kommune.

Det er klart for åpning av det nye museet 6. november, fremgår det av en pressemelding. Historielæring gjennom lek er det sentrale omdreiningspunktet i det nye museet – som hadde en myk åpning på Finnsnes 1. oktober 2021.

– Et barnemuseum er mye mer enn et museum for barn, forteller museumsdirektøren, Lisa Gay Bostwick, som selv har vokst opp med barnemuseer i USA.

Utstillingen «Midt-Troms i miniatyr» skal blant annet øke forståelsen for hvordan fortid og nåtid henger sammen i hele regionen.

– Det er stas å få på plass et museum der barna får ta del i museumsopplevelsen gjennom lek. Et museum som er laget for barn, men som handler om- og fokuserer på lokal- så vel som nasjonal kulturhistorie. Det er sett fra Midt-Troms øyne, men utstillingen reflekterer jo svært godt norsk kulturhistorie, sier barnemuseumspedagog Lene Dahlkvist.

Barnemuseet har nemlig fått på plass to barnemuseumspedagoger som arbeider med utvikling av innhold og aktiviteter for skoler, barnehager og på sikt, sykehjem.

Barnemuseet på Finnsnes forventer om lag 30.000 besøkende årlig.

Saken fortsetter under annonsen