Annonse
Administrerende leder Bodil Kjelstrup har sagt opp sin stilling hos Nordnorsk Kunstmuseum - skylder på rettsaken mellom tidligere direktør McGowan og museet. Foto: Kjetil Rydland / Nordnorsk Kunstmuseum

Administrerende leder ved Nordnorsk kunstmuseum slutter etter at museet ble trukket for retten

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Torsdag kveld meldte Nordnorsk kunstmuseum at administrerende leder Bodil Kjelstrup har sagt opp sin stilling. På museets hjemmeside kommer det frem at den nylige rettsaken mellom museet og tidligere direktør Jérémie McGowan er årsaken til oppsigelsen.

– På bakgrunn av narrativet om NNKM slik det ble omtalt i rettsaken, opplever jeg at styret og jeg har ulik oppfatning av driften av museet. Da blir det riktig for meg å gå videre, sier hun.

Etter at McGowan ble sagt opp på dagen uten begrunnelse i mars i fjor, saksøkte han museet. Det førte til at flere styremedlemmer trakk seg i protest. Rettsaken fant sted i Nord-Troms tingrett forrige uke.

Kjelstrup vil derimot ikke utdype hva det er hun har reagert på under rettssaken, men understreker at hun og styret har samarbeidet godt og at hun er stolt av arbeidet museet har gjort i løpet av hennes sju år der.

Styrelederen ved museet, Grete Ellingsen, sier til Klassekampen at hun respekterer avgjørelsen og vil ikke kommentere begrunnelsen.

Joar Nango, et av styremedlemmene som i fjor trakk seg da McGowan ble sparket, synes det hele er deprimerende. Han skulle ønske Kjelstrup valgte å bli.

– Det er fullstendig tragisk at så kompetente og dyktige folk som Kjelstrup trekker seg med bakgrunn i styrets oppførsel. Det er jo nettopp en kunstfaglig kompetanse som hennes museet så sårt trenger, sier Nango til Klassekampen.

Han mener nå at hele styret bør gå, og at Kulturdepartementet kommer inn. 

Annonse
Annonse
Annonse