Museum

Ble sparket: Tidligere direktør ved Nordnorsk kunstmuseum, Jérémie McGowan.

Skulle orientere om korona – organiserte i stedet et «kupp»

Slik beskriver tidligere styremedlem ved Nordnorsk kunstmuseum styrelederens opptreden da direktør Jérémie McGowan ble sparket.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge innkallingen skulle styret orienteres om situasjonen med koronapandemien, skriver Klassekampen. Styremedlem Martha Otte ble overrasket da styreleder i stedet valgte å kritisere McGowans prestasjoner som direktør og heller fokusere på å løse ham fra kontrakten.

– Det eneste jeg fikk sagt, var at jeg følte meg helt overveldet. Da styreleder svarte at «vi var alle overveldet», opplevde jeg ikke at vi snakket om det samme. Det var stort sett alt jeg fikk kommet med av innvendinger, sier Otte til avisen.

LES KULTURPLOTS INTERVJU MED JÉRÉMIE MCGOWAN HER

Hun beskriver det som uforsvarlig å ta så viktige avgjørelser i telefonmøter.

– Jeg har sett at prosessen mot McGowan har blitt omtalt som et «kupp» i offentligheten. Uten å spissformulere det vil jeg si at det likner mer på et attentat. Det kjentes som det var en skjult agenda, sier hun til avisen.

Otte mener styreleder Grete Ellingsen brøt med god styreskikk i denne saken.

Martha Otte ble oppnevnt som vara­representant av Kulturdepartementet fra årsskiftet og deltok på det første telefonstyremøtet 25. mars, to dager før McGowan fikk sparken. Hun gikk av i fjor som sjef ved Tromsø internasjonale filmfestival (Tiff) etter 15 års tjeneste.

Powered by Labrador CMS