Museum

Mannen bak «drømmeseminaret»: Påtroppende Oljefond-sjef, Nicolai Tangen.

Museumstopper og Tangen-seminaret

Direktørene for Munch-museet, Nasjonalmuseet og Henie Onstad landet på ulike beslutninger om seminaret og tilbakebetaling.

Publisert Sist oppdatert

Da VG slapp saken om Nicolai Tangens «drømmeseminar», ble det kjent at en rekke samfunnstopper ble fløyet til USA og at disse ble påspandert et seminar til rundt 32 millioner kroner.

På deltakerlisten stod også flere kulturtopper. Blant disse var Munch-museets sjef Stein Olav Henrichsen og kunstnerisk direktør ved Sørlandets kunstmuseum / Kunstsilo, Trude Ugelstad. Ifølge Aftenposten deltok også Henie Onstad-sjef Tone Hansen på seminaret. Nasjonalmuseets direktør, Karin Hindsbo, ble invitert, men takket nei.

Henrichsen sier til Aftenposten at seminaret var «viktig og svært relevant»for ham som museumsdirektør. Munchmuseet lot først Tangen betale, men har nå bestemt at museet betaler for hans deltagelse.

– Det gjør vi ikke fordi vi mener det var feil at Tangen betalte, men fordi det er blitt stilt spørsmål ved dette i offentligheten, sier Henrichsen til avisen.

Karin Hindsbo, derimot, sier til samme avis at det ikke var naturlig å delta, ettersom seminaret ikke var relevant for Nasjonalmuseet. Derfor føltes det ikke riktig at arbeidsgiver dekket reise og opphold for en slik tur.

Tone Hansen forteller at museet vurderte dette som om en gave som kunne mottas i tråd med eget regelverk.

– For meg var det helt opplagt å delta på dette seminaret. Jeg anså det som absolutt nødvendig. Det var både kunstfaglig relevant og nettverksmessig nyttig, sier Hansen til Aftenposten.

Schibsted-styreleder Ole Jacob Sunde og Schibsted-konsernsjef Kristin Skogen Lund deltok også på Tangen-seminaret. Det samme gjorde Rolf Erik Ryssdal, som er direktør i Schibsted-selskapet Adevinta. Schibsted eier Aftenposten.

Powered by Labrador CMS