Annonse
Marianne Zamecznik blir ny kurator ved Trondheim kunstmuseum og skal jobbe med museets skiftende utstillinger og kunstneriske program. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard / Oslo Open

Marianne Zamecznik blir ny kurator ved Trondheim kunstmuseum

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Marianne Zamecznik blir ny kurator ved Trondheim kunstmuseum og skal jobbe med museets skiftende utstillinger og kunstneriske program.

Hun tiltrer i stillingen fra 1. august.

Zamecznik har siden 2015 vært daglig leder for kunstfestivalen Oslo Open og bor og arbeider i Oslo, Rendalen og Berlin. Zamecznik har også vært kunstkonsulent for kulturetatene i både Oslo og Trondheim kommune.

I tillegg skriver hun for Kunsthåndtverk, hvor hun også sitter i det redaksjonelle rådet. Hun er også representert i det rådgivende rådet for Chart Design i København og i styret til Kunstkritikk.

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Marianne velkommen i staben til Trondheim kunstmuseum. Hun har enorm erfaring i å formidle og lede utstillingsprosjekter og en personlig, kuratorisk stemme som kommer til å styrke kunstmuseets og Trondheims kunstposisjon, sier museumsdirektør Johan Börjesson i en pressemelding.

Annonse
Annonse
Annonse