Annonse
Henie Onstad kaster seg på digitaliserings-bølgen. Her: Henie Onstad-direkt˜ør Tone Hansen inne i "Mirror Room" (Pumpkin) fra 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kunst og musikk i digital forening på Henie Onstad

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kulturinstitusjonene jobber intenst for å finne digitale løsninger til publikum, og Henie Onstad Kunstsenter er intet unntak.

I tillegg til å sørge for at skulpturparken er «skinnende» og tilgjengelig for publikum, har museet lansert konseptet Art Channel.

Via den digitale kunstkanalen kan internettpublikum strømme tidligere innspilte konserter som vil ligge åpne i et begrenset tidsrom, i tillegg til digitale omvisninger og digitale kunstverk.

– Vårt museum skal tilby opplevelser og rom for refleksjon du ikke kan få andre steder. Og nå gjør vi de grepene vi kan for å tilpasse oss så godt som mulig – både for den nye hverdagen vi opplever i dag, og for tiden som kommer etter at museet åpner igjen, skriver museumsdirektør Tone Hansen i en melding.

LES OGSÅ | Dokumentarfotografi på Henie Onstad: Viser frem Europas uro

Første konsert som blir gjort tilgengelig på Art Channel-plattformen er den norske elektronika-produsenten Lindstrøms bestillingsverk Blinded by the LEDs fra august 2018.

Hver konsert vil være tilgjengelig i én uke etter første strømming.

Foreløpig program er som følger:

02.04 – 09.04: Lindstrøm

09.04 – 16.04: Gunhild Mathea Olaussen

16.04 – 23.04: When

23.04 – 30.04: Moon Relay

Besøk Henie Onstads Arts Channel her.

Annonse
Annonse
Annonse