Annonse
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Kritikk og strøm av kunder

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kapital har tatt turen til gamle, ærverdige Hadeland Glassverk, som har opplevd den reneste boom av turister og besøkende i sommer. Det har nok sammenheng med at de ikke ligger langt fra Kistefos-museet og kunstgalleriet «The Twist» som også melder om meget godt besøk.

Journalisten mener å ha funnet eksempler på flere overprisede produkter. De har en kjøkkenavdeling der de selger en tacolefsevarmer til 349 kroner, nedsatt fra 599. Den koster ifølge grossisten kr 83 inn til butikkene, og på nett hos Kitchn får en kjøpt den for 299 kroner.

Administrerende direktør Stine Gjørtz forvarer prisingen deres og understreker at de følger markedsføringsloven, men kan ikke utelukke at et produkt er blitt priset feil.  Hun er heller ikke med på at mus der de selger brød er et problem.

Noen kunder har reagert på manglende smittevern. Gjørtz sier de gjør det som skal til for å sikre et forsvarlig smittevern og at representanter fra helse og omsorg i Hadeland kommune har vært på flere befaringer. De følger de rådene de får.

Det er også kommet anklager om at dyrene på Barnas Bondegård ikke har det bra. Blant annet skal hønene mangle vagle, at underlaget er for tørt og at lokaliteten ikke er gode nok. Mattilsynet har vært på inspeksjon og pekt på en del som må forbedres. Giørtz understreker at det ikke er Hadeland Glassverk, men Olimb går som driver Barnas gård.

Hadelands primære aktivitet er å selge kunsthåndverk av ulike slag. I en av bygningene selger Hadeland Lys – og tinnstøperi tinn og håndlagede stearinlys. Men et hjørne av butikken står det et skilt: «fantastisk pent brukt seconhands clothes». Her finner en blant annet herreskjorter, vintergenser og flere brukte underbukser og boxershorts «hvorav Kapital fant lyse damehår på den ene».

Damen i butikken forteller stolt at klærne har tilhørt eieren Atle Brynestad og han kone Linn.

Stine Giørtz sier de har solgt noe brukt tøy til lave priser, men at det er oppspinn at det er brukte klær fra bedriftens eier.

Annonse
Annonse
Annonse