Annonse
Fikk gave av Tangen: Munchmuseets direktør, Stein Olav Henrichsen. Foto: Beate Orten

Kommunerevisjonen med kritikk av Munchmuseet-direktør

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Det skriver Aftenposten.

Stein Olav Henrichsens deltakelse på Oljefond-sjef Nicolai Tangens seminar i USA er satt under lupen. Manglende journalføring av invitasjonen kan være brudd på offentlighetsloven.

Direktøren mottok reisen og seminaret som en gave fra Tangen, men valgte etter et stort medietrykk å ta regningen på rundt 50.000 kroner.

Deretter tok bystyrets kontrollutvalg opp saken. Politikerne ville ha svar på om Munch-direktøren hadde fulgt kommunens etiske retningslinjer.

Manglende journalføring og manglende skriftlig vurdering av gaven var begge deler kritikkverdige forhold, ifølge Kommunerevisjonen.

Henrichsen mener selv at gaven er innenfor kommunens- og museets retningslinjer.

Jurist i Norsk presseforbund, Kristine Foss, mener at saken er et brudd på offentlighetsloven, der man har «plikt til å føre journal, Tilgjengeliggjering av journaler og dokument på Internett. Organet skal føre journal etter reglane i arkivlova med forskrifter».

– Munchmuseet argumenterer for at dette var en invitasjon Munchmuseet som invitasjon, ikke til direktøren som privatperson. Da inntreffer reglene om journalføring. Det er helt klart kritikkverdig at det ikke blir gjort, sier hun til Aftenposten.

Det kommer frem i et notat til Kommunerevisjonen at byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap) støtter Munchmuseets direktør i denne saken, ifølge avisen.

Annonse
Annonse
Annonse