Annonse
Ulver live på Henie Onstad Kunstsenter. Foto: Øystein Thorvaldsen / Henie Onstad Kunstsenter

Digitalt bestillingsverk på Henie Onstad

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Det skriver Henie Onstad i en pressemelding.

Ulver er i gang med å mikse en innspilling av disse to utsolgte konsertene, og det understrekes at dette er en tidlig smakebit fra et «work in progress». Digital premiere er torsdag 26. mars kl 08 på art.hok.no.

Kunstsenteret på Høvikodden har stengt sine fysiske dører for å bidra til å begrense spredningen av covid-19. Samtidig ønsker museet å opprettholde sin ambisjon om å formidle kunst av høy kvalitet.

Den nye digitale kunstkanalen vil strømme konserter og digitale omvisninger fra de koronastengte utstillingene og annet eksklusivt materiale til publikum. Anerkjente og kompromissløse Ulver er første band ut.

– Fra røtter i Black Metal på 90-tallet, med innslag av akustisk folkemusikk, har Oslo-bandet Ulver utviklet seg i mange retninger og levert internasjonalt anerkjent kvalitetsmusikk i over 25 år. Den er uforutsigbar, mørk og fascinerende og spenner fra droner, elektroniske eksperimenter og filmmusikk til rock, prog og storslagen kunstpop med litterære ambisjoner, som på deres suksessfulle forrige album The Assassination of Julius Caesar. Ulvers musikalske verden klinger i perfekt harmoni med Henie Onstads sjangeråpne og tverrkunstneriske grunntanke, noe som bestillingsverket vi nå skal vise et utdrag fra, er et tydelig bevis på, sier Svein Terje Torvik, musikkurator ved Henie Onstad Kunstsenter i meldingen.

Annonse
Annonse
Annonse