Annonse
Vinnerforslaget er tegnet av Atelier Oslo i samarbeid med Lund Hagem Arkitekter, Bollinger Grohmann Ingeniører og Atsite landskapsarkitekter. Fotografihusets forkjempere mener det er nok av plass til både bading og park. Foto: Atelier Oslo / NTB scanpix

Fotografihuset blir satt på vent

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Ettersom byrådet ønsker å omregulere Sukkerbiten til rent friområde, er det mulig Fotografihuset må finne seg en annen tomt, skriver Aftenposten.

Det kommer frem i den nye byrådserklæringen som ble lagt frem denne uken.

MDG, SV og ordfører Marianne Borgen (SV) er blant de som over lenger tid har tatt til orde for å omplassere Fotografihuset. Borgen har foreslått at man heller burde plassere bygget i siloen på Vippetangen.

Feil retning

Erling Johansen, lederen for Fotografihuset, mener politikerne tar et steg i feil retning.

– Vi hadde håpet det skulle gå glatt i det sporet vi har jobbet, men vi har vært litt mentalt forberedt. Drømmen om Fotografihuset lever jo fortsatt, men nå må vi sjekke alternativene. For vår del bør utredningen skje så fort som mulig, og det bør komme et alternativ om det ikke blir Bjørvika, sier Johansen til Aftenposten.

Arkitekter ber politikerne holde fast på vedtakene

KulturPlot har tidligere skrevet om arkitektene, Atelier Oslo, som har tegnet vinnerutkastet. De ba politikerne holde fast på vedtakene slik at bygget kan stå ferdig i 2023.

Motstanderne av å plassere Fotografihuset på Sukkerbiten, argumenterer for at tomten bør forbeholdes et prak- og badeanlegg.

De som ivrer for at Fotografihuset skal bygges på Sukkerbiten, mener imidlertid vinnerutkastet viser at det i tillegg til Fotografihuset blir god plass til park og muligheter for å bade.

I forrige uke ble det klart at fotograf og nåværende redaktør for Kunstkritikk, Jonas Ekeberg, tiltrer som kunstnerisk leder for Fotografihuset fra og med 1. februar 2020.

Annonse
Annonse
Annonse