Guro Skumsnes Moe og Håvard Skaset i MoE.
Lasse Marhaug / Rockheim

Rockheim med utstilling viet «en alternativ måte å jobbe med og formidle musikk på»

NTB
Publisert: 29. oktober 2021 kl 08.11
Oppdatert: 29. oktober 2021 kl 08.11

28. januar 2022 åpner Rockheim Galleri utstillingen «MoE – vi som elsket kaos», viet bandet som springer ut fra en gjør-det-selv-kultur i en verden i endring.

«MoE – Vi som elsket kaos» er en utstilling som viser en alternativ måte å jobbe og formidle musikk på. MoE ble startet i 2008 av Guro Skumsnes Moe og Håvard Skaset.

I pressemeldingen fra musikkmuseet i Trondheim beskrives deres arbeidsform som «en nettverksbasert «gjør-det-selv»-metode med historiske røtter innen deler av undergrunnsmusikkscenen, der flat maktstruktur, kunstnerisk dialog og samarbeid er viktige premisser for musikken».

Utstillingen forteller derfor om nettverk på tvers av landegrenser, reiser, mat, møter med mennesker, dedikasjon og vilje til å gjøre ting selv. Den er et samarbeid mellom MoE, Rockheim og multikunstneren Lasse Marhaug – som blant annet er en av Norges fremste lydkunstnere og vært ansvarlig for MoEs visuelle uttrykk på en rekke av MoEs i alt 20 utgivelser på disse 15 årene.

Da verden stengte i 2020 ble deres gjør-det-selv-kultur hardt rammet, og utstillingen stiller også spørsmålet: Hva vil skje med mellommenneskelig utveksling og samarbeid i en verden som kanskje aldri vil bli som før?