Ledelse

– En av de største utfordringene som leder, blir å holde motivasjonen hos de ansatte – som har blitt permittert fjor fjerde gang – oppe, sier Dan Michael Danino hos Parkteatret Bar og Scene.

– Massiv kompetanseflukt

– Uforutsigbarheten knyttet til gjenåpning vanskeliggjør planlegging, booking og rekruttering, sier Dan Michael Danino, daglig leder Parkteatret Bar og Scene.

Publisert Sist oppdatert

For kultur- og serveringsbransjen har pandemien ført til en masseflukt av ansatte som gjør planlegging nærmest umulig.

– For kulturbransjen så har vi allerede sett en massiv kompetanseflukt på grunn av langvarige restriksjoner, noe som fortsetter under denne siste nedstengingen. Det har også vist seg vanskelig å rekruttere personell til utelivet de siste to årene. Uforutsigbarheten knyttet til gjenåpning vanskeliggjør alt fra planlegging og booking til rekruttering, sier Dan Michael Danino.

– For meg som leder blir den store utfordringen å opprettholde motivasjonen hos våre ansatte, som for fjerde gang har blitt permittert, sier han.

– Hva vil bli din største utfordring i din rolle som leder i 2022?

– Det blir å opprettholde motivasjonen hos våre ansatte, som for fjerde gang har blitt permittert.

«Mange har tilpasset seg nye vaner gjennom pandemien. Det har blitt mer hjemmesitting, rett og slett»

– Hva ser du på som de største truslene for deg og din virksomhet?

– En langvarig, eller ny nedstenging. Ikke minst; vi opplever at mange har tilpasset seg nye vaner gjennom pandemien, og av den grunn benytter både kulturtilbud, restaurant og uteliv i mindre grad enn før. Det har blitt mer hjemmesitting, rett og slett.

Utsikter for 2022

Hvilke trender i arbeidslivet vil prege ulike bransjer og sektorer i Norge i 2022?

Hvor viktig blir koronan også det kommende året? Og hvilke enkelthendelser vil bety mest for norsk arbeids- og næringsliv i det som i Kina er kalt Tigerens år?

I en artikkelserie denne uken vil representanter for ulike bransjer og virksomheter dele sine bekymringer og håp for 2022 her Dagens Perspektiv.

Tilpasningsdyktig bransje

Dan Michael Daninos håp for egen bransje, er at den nok en gang klarer å vise seg endringsvillig og tilpasningsdyktig. Det har den lang erfaring med.

– Kultur - og utelivsbransjen har alltid vært svært tilpasningsdyktige; etter årevis med pålegg og restriksjoner fra myndighetene fra før pandemien. Erfaringene med å snu seg kjapt rundt vil komme godt med i et klima der vi må være særdeles tilpasningsdyktige. Hos oss har vi allerede gjort større endringer for å tilpasse oss nye vaner hos publikum.

– Hvis du kunne bestemme, hva er det viktigste politiske grepet regjering/storting bør ta i sin arbeidslivs/næringslivspolitikk i 2022?

– Først og fremst så handler det om at kultur -og utelivsnæringen må bli vist større tillit. Jeg er skuffet over at et parti som nå er i posisjon innførte skjenkestopp, sier Danino.

– Når man allikevel har kastet en hel bransje under bussen, så forventer vi langt bedre støtteordninger; en mer fleksibel lønnskompensasjon, og 100 prosent dekning av faste utgifter. Det er ikke lenger slik at man kan bidra i et spleiselag, når vi har båret de største kostnadene selv gjennom hele pandemien, fortsetter lederen for Parkteatret Bar og Scene.

– Hvis jeg kunne bestemme, så hadde samfunnet blitt gjenåpnet tilnærmet som normalt. Covid er noe vi må lære oss å leve med. Jeg hadde derfor satt inn store ressurser slik at helsevesenet hadde fått de midlene som var nødvendige for å holde samfunnet åpent.

Powered by Labrador CMS