Annonse
Kunstneriske ledere: Randi Stene (til høyre) blir ny operasjef, og Ingrid Lorentzen får forlenget sitt åremål som ballettsjef.  Foto: Erik Berg
Karrieresteg

Randi Stene blir ny operasjef

– Randi Stene har hatt en omfattende internasjonal sangkarriere, og har et stort engasjement for operakunsten og talentutvikling. Med Randi Stene får vi en ambisiøs, klok og samlende leder som vil kunne løfte utviklingen av Nasjonaloperaen videre sammen med våre dyktige medarbeidere, sier administrerende direktør Geir Bergkastet.

Samtidig er han svært glad for at Ingrid Lorentzen har takket ja til en ny åremålsperiode.

– Ingrid er en ballettsjef i det internasjonale toppsjiktet. Hun har bidratt til å styrke både dansekunstens posisjon i Norge og Nasjonalballettens anerkjennelse internasjonalt, sier han.

Norge som operanasjon

Randi Stene ble født i Trondheim i 1963, og er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København.

Mezzosopranen opptrådte på Det Kongelige Teater første gang i 1988, og var fast tilknyttet teatret som solist fram til august 2019.

Stene fikk sitt internasjonale gjennombrudd i den engelske konkurransen «Cardiff Singer of the World» i 1991 og da hun sang Octavian i Rosenkavaleren på Théâtre du Châtelet i Paris.

– Opera er en fantastisk kollektiv uttrykksform og jeg merker den sterke viljen og entusiasmen blant husets ansatte i alle avdelinger. Sammen med dem, og med distrikts- og regionoperaene, skal vi fortsette å bygge Norge som operanasjon. Det er en oppgave jeg gleder meg til å ta fatt på, sier påtroppende operasjef Randi Stene.

Karrieresteg

Annonse
Annonse

Karrieresteg

Annonse