Arne Svingen er vinner av ARKs barnebokpris.
Foto
Marlene Miller Svingen

ARKs barnebokpris til Arne Svingen

Publisert: 20. november 2021 kl 08.00
Oppdatert: 20. november 2021 kl 08.00

Årets vinner av ARKs barnebokpris er forfatter Arne Svingen med boka «Snitch». Det er en svært glad forfatter som mottok prisen. Den har han nemlig ønsket seg lenge.

– Jeg har nå vært nominert til ARKs barnebokpris hele sju ganger, og det er en stor glede å endelig få den, sier han og smiler.

At det er med «Snitch» han gikk helt til topps i kåringen, betyr også mye. Barna har nemlig omfavnet den fra første stund.

– Med «Snitch» har jeg opplevd noe helt unikt: en historie og et tema som får ungene til å kaste seg over en bok med en energisk og altoppslukende interesse. Så det er veldig fint å få denne bekreftelsen på at boken har noe som både gutter og jenter ser etter. En stor takk til alle som har stemt på boka.

I boka møter vi Thomas, som blir ranet av en gjeng med ungdommer på vei hjem. De forlanger jakke, mobil og det aller mest dyrebare han eier. Thomas skjønner at han aldri kan snitche (sladre, journ. anm.) på dem som ranet ham. I stedet gjør han noe mye, mye farligere. 

Gyldendal-glede 

Redaktør for «Snitch», Bente Lothe Orheim, berømmer Arne Svingens evne til å treffe målgruppen han skriver for.

– Arne Svingen jobbar målretta med å nå barna med forteljingar dei treng og vil ha. Han er ein meister i nettopp dette. Med «Snitch» har han så til dei grader truffe både i innhald og form. Difor er det så fortent og gledeleg at Svingen får nettopp denne prisen, sier hun.

Forlagsdirektør Anne Cathrine Knudsen er også henrykt over at prisen i år går til en Gyldendal-forfatter.

– Arne Svingen har gjennom mange år vært en av de mest produktive og synlige forfatterne vi har. At han nå belønnes med denne viktige prisen, stemt frem av barna selv, er rett og slett nydelig.

Hun trekker frem arbeidet han har gjort med å styrke lesingen hos gutter, som spesielt viktig.

– Både gjennom bøkene han skriver, og gjennom etableringen av festivaler som Gutta som aldri slutta, har han engasjert seg for barns og spesielt gutters lesing. Det er et imponerende arbeid, avslutter hun.

ARKs barnebokpris er en litterær pris som tildeles årets beste barnebok. I juryen sitter over 10.000 femte-, sjette- og syvendeklassinger fra skoler over hele landet. Prisen har blitt delt ut hvert år siden 2002. 
 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb