Foto

Ruth Asawa, her fra 1957. Foto: © 2022 Imogen Cunningham Trust. Artwork © 2021 Ruth Asawa Lanier, Inc. / ARS, NY and DACS, London. Courtesy David Zwirner.

Utstilling: Ruth Asawa – Citizen of the Universe

Publisert: 30. september 2022 kl 09.57
Oppdatert: 30. september 2022 kl 09.57

­I utstillingen på Stavanger kunstmuseum vises Asawas unike metalltrådskulpturer samtidig som fokus rettes mot hennes alternative innstilling til kunst, liv og kreativ tenkning. Asawa så verdien av å eksponer barn for kreative fag i skolen lenge før det var vanlig. Hun vektla nærheten mellom kunsten og livet og viet store deler av sin karriere til å arbeide med undervisning. I utstillingen vil dette tydeliggjøres gjennom prosjekter som the Milk Cartoon Sculptures hvor barn oppmuntres til å leke med materialer for å utdype deres forståelse av abstrakt matematisk tenking. 

– Vi er svært stolte over denne utstillingen. Det er mange museer i Europa som ønsker å vise hennes kunst akkurat nå, vi er heldige som får mulighet til å vise Asawas enestående arbeider i Stavanger, sier avdelingsdirektør for kunst Hanne Beate Ueland. 

Utstillingen er kommet i stand i et unikt samarbeid mellom den anerkjente samtidskunstinstitusjonen Modern Art Oxford og Stavanger kunstmuseum. Gjennom sommeren har tusenvis strømmet til for å oppleve utstillingen i Oxford. Nå er den klar for Stavanger.  

Foto

Ruth Asawa Working on Her Wire Sculpture, 1956. Foto: Imogen Cunningham. © 2022 Imogen Cunningham Trust. Artwork © 2021 Ruth Asawa Lanier, Inc. / ARS, NY and DACS, London. Courtesy David Zwirner.

Administrerende direktør i MUST, Siri Aavitsland, er også stolt over at kunstmuseet nå skal vise Ruth Asawa.

– Jeg besøkte utstillingen i Oxford og ble slått av vitaliteten og skjønnheten i hennes arbeider, samt hennes inspirerende sosiale engasjement. Dette er en utstilling jeg håper mange får med seg. Jeg er imponert over kurator Vibece Salthe og hele kunstmuseets arbeid med å få utstillingen hit. Det er stort, avslutter Aavitsland.  
 
Torsdag 27. oktober arrangeres en internasjonal konferanse om temaet kunst og læring i samarbeid med Modern Art Oxford og Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur. Les mer om programmet for konferansen her: https://stavangerkunstmuseum.no/events/art-is-doing  

Utstillingen er en samproduksjon med Modern Art Oxford og er kuratert av Vibece Salthe, Stavanger kunstmuseum og Emma Ridgway, Modern Art Oxford. Utstillingen ble vist i Modern Art Oxford fra 28. mai-21. august 2022.   

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb