Stort dyr IV, 2020, litografi, 105x149cm. Av Bjørn Ransve

Ransve-utstilling i Kunstverket Galleri 7. mai

Publisert: 2. mai 2022 kl 09.09
Oppdatert: 2. mai 2022 kl 12.27

­Bjørn Ransve er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1962-64) og Statens Kunstakademi i Oslo (1964-68). Han hadde sin første separatutstilling med grafikk og tegninger i Galleri 27 i 1968, 24 år gammel, og to år senere en omfattende utstilling av malerier i Kunstnerforbundet.

LES OGSÅ | BJØRN RANSVE I SAMTALE MED ALF VAN DER HAGEN

S.t.A II er den første presentasjonen av Ransves arbeider i Kunstverket Galleri.

Bjørn Ransve stiller ut i Kunstverket Galleri fra 07. mai. Foto: Bjørn Ransve.

Utstillingen viser sentrale grafiske arbeider, også formidlet under tittelen State of the Art i Haugar Vestfold Kunstmuseum i år. Utvalgte verk i Kunstverket Galleri søker å underbygge Ransves komplekse motivkrets med grafikk som medium. Vi ønsker samtidig å formidle noen av de rikeste seriene Ransve har jobbet med over tid, enten det er mennesket eller dyr som motiv, absurde former, romvariasjoner eller landskap.

S.t.A. II presenterer også et sammensatt kunstnerskap, hvor Ransve gjennom en lang karriere har studert og bearbeidet vår kulturs erfaringer med bilder. Arbeidene visualiserer ofte livet, i det enkle, banale og det absurde. Bjørn Ransve er kjent for å veksle mellom det figurative og det abstrakte formspråket. Som en kunstens Chaplin behandler han både små og store eksistensielle temaer som kjærlighet, lidenskap, livets utfordringer og dets slutt i en elegant veksling av bilder som både kan inneholde et tungt alvor og humorens elegante letthet.

2. juni blir det finissage, der vi får en samle mellom Ransve og fotograf Morten Krogvold. 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb