Fra utstillingen SKAPE(T) ved Oslo Bymuseum.

Foto: Rune Thorstein / Bymuseet

Millionstøtte til kunstprosjekt: – Et enstemmig utvalg innvilget støtte

Publisert: 30. juni 2022 kl 12.46
Oppdatert: 1. juli 2022 kl 10.34

­Organisasjonen Pride Art får 1,1 millioner kroner i tilskudd:

– De grusomme hendelsene rettet mot den skeive bevegelsen sist helg, viser viktigheten av denne tildelingen. Kunsten kan forene, normalisere, samle og utfordre, og derfor ønsker vi å tilrettelegge for at kunstfeltet blir en aktiv part i dette arbeidet. Pride Art formidler skeiv kultur med fokus på solidaritet og mangfold, og initiativet er viktig og favner bredt, sier Rikke G. Komissar, rådsmedlem i Kulturrådet og leder av arrangørutvalget for visuell kunst, ifølge en pressemelding hos Kulturrådet.

Pride Art, tidligere Skeive kunstnere, er en frittstående nasjonal medlemsorganisasjon som ble etablert i 1985, og arrangerer årlige kollektivutstillinger under Oslo Pride. 

Fra tre ulike ordninger

Prosjektets mangfoldighet har gjort at det har fått tilskudd fra tre ulike utvalg: arrangørutvalget for visuell kunst, faglig utvalg for tverrgående ordninger, samt faglig utvalg for kulturvern. Totalt har Pride Art fått 1,1 millioner kroner i denne runden.

Frederick Nathanael er kunstner, kurator og styreleder i Pride Art. Foto: Kulturrådet

Prosjektet består av flere enkeltstående arrangementer, som Olsokutstilling på Stiklestad, kalt «Queer Spirit», og en utstilling på Oslo Bymuseum med tittelen «PRIDE ART «SKAPE(T)» - Undergrundstemmer fra skeiv kunsthistorie og frigjøringskamp».

Saken fortsetter under annonsen

– Det betyr mye at nettopp Kulturrådet bekrefter det arbeidet vi har gjort og gir oss økonomisk handlingsrom slik at vi kan møte den etterspørselen og behovet som er rundt omkring i Norge for representasjon og fortellinger om skeivt levd liv gjennom kunst. Støtten fra Kulturrådet gjør det mulig for oss å gjennomføre grensesprengende prosjekter på flere av landets kunstinstitusjoner og løfte frem stemmer og perspektiver som ellers ville vært usynliggjort, sier Frederick Nathanael, styreleder i Pride Art.

Rådsmedlem Rikke Komissar i Kulturrådet poengterer viktigheten av å sikre en bred representasjon i kunstfeltet, og mener Pride Art imponerer med sine prosjekter og mange samarbeidspartnere. Tildelingen er med på å støtte fem piloter som brer seg ut i Norge.

– Jeg ser frem til å følge prosjektene fra idé til realisering. Pride Art har imponert med sitt pågangsmot, og det var et enstemmig utvalg som innvilget støtte, sier Komissar.

Ledige stillinger – kulturjobb