Kunst

Museumsforbundet: – Majoriteten av museene har fortsatt lavere besøkstall etter pandemien

61 prosent av norske museer melder om lavere besøkstall enn normalt i sommermånedene juli og august, ifølge en ny undersøkelse fra Norges Museumsforbund.

Publisert Sist oppdatert

– Majoriteten av museene i Norge opplever at besøkstallene fortsatt er lave etter pandemien. De i Kulturdepartementet som i vår hadde tanker om at det ville bli en god museumssommer og at mange av museene ville kunne dekke økte strømkostnader med inntekter fra besøkende må se godt på tallene, opplyser Liv Ramskjær, generalsekretær i Norges Museumsforbund i en pressemelding om rapporten fra Museumsforbundets siste undersøkelse.

61 prosent museer med mindre besøk enn normalt

Totalt 49 norske museer deltok i undersøkelsen som bakgrunn for rapporten. Ramskjær opplever at rapporten gir et bilde som er gjenkjennelig fra andre tilbakemeldinger hun har fått.

For sommermånedene juli og august melder 61 prosent av museene om lavere besøkstall sammenlignet med et normalår. 25 prosent melder om besøkstall som normalt og 14 prosent melder om høyere besøkstall enn normalt.

Henie Onstad Kunstsenter, Astrup Fearnley Museet AS, KODE Kunstmuseer og kunsthjem, Kon-Tiki museet, Nobels Fredssenter, Anno museum AS og Norsk Folkemuseum er blant museene som har hatt mindre besøk enn normalt i juli og august.

Ett stort unntak

– ­Det store unntaket er naturligvis MUNCH med nyåpnet bygg og bred interesse hos publikum, sier Ramskjær.

MUNCH hadde 204.254 besøkende i juli og august. Norsk Oljemuseum er også blant museene som melder om et høyere besøkstall enn normalt. Museet har hatt en dinosaurutstilling som har bidratt til økt besøk, i tillegg til mange utenlandske besøkende i sommer.

Powered by Labrador CMS