Kunst

Fadlabi er klar for utstilling i Trafo Kunsthall med ti monumentale malerier viet sorguttrykk.

Fadlabi stiller ut malerier med inspirasjon fra da han jobbet på gravlund

I en ny utstilling bestående av ti monumentale malerier vil den norsk-sudanske kunstneren Fadlabi ta for seg måter vi uttrykker sorg på.

Publisert Sist oppdatert

Utstillingen «Plastic Flowers» åpner i Trafo Kunsthall i Oslo lørdag. Og plastikkblomster er blant måtene vi uttrykker sorg på, og som Fadlabi (f. 1975) vil undersøke gjennom maleriene sine.

Han tok utgangspunkt i et barndomsminne fra en gravferd i Sudan og fra tiden da han jobbet på Alfaset gravlund i Oslo.

– Jeg var bare en guttunge første gangen jeg rørte ved en død mann. Jeg hjalp til med å begrave en slektning. Han kom fra landsbyen vår i Nord-Sudan til Khartoum for å få behandling på bedre sykehus og hjelp fra min far, men han døde kort tid etter at han kom. Jeg var bare 10, kanskje 11 år gammel, uttaler Fadlabi.

Åpner en pop up-butikk

Gjennom de ti store maleriene undersøker kunstneren måter vi uttrykker sorg på gjennom ulike ideer om farge og skjønnhet.

På åpningsdagen vil tekstiltrykkeriet 10/10 ha et t-skjorte-verksted i sving på Trafo Kunsthall, og trykke opp i samarbeid med Fadlabi. Dagen etter åpner en pop up-butikk der blant annet T-skjorter med Fadlabis trykk er å få kjøpt i «en slags museumsbutikk», ifølge omtalen.

Fadlabi er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (KHiO), Al-Neelain University i Khartoum og Sudan University, og jobber med maleri, tekst og performance. Han er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Trondheim Kunstmuseum og Stortinget.

Powered by Labrador CMS