Foto fra Astrups-utstillingen Visions of Norway – utstillingen som finner sted på The Clark i Williamstown, Massachusetts.
The Clark

Ukjent Astrup på plass i utstilling over dammen

Publisert: 29. juni 2021 kl 09.04
Oppdatert: 29. juni 2021 kl 09.04

Et verk kalt «Grå vårkveld og blomstrende frukttrær» datert 1909 har tatt plass i en stor Nikolai Astrup-utstilling i USA.

Den første Nikolai Astrup-utstillingen i USA noensinne har akkurat åpnet ved Clark Art Institute i Massachusetts. 100 verk er rigget opp, og i prosessen med å lage utstillingen dukket det opp private samlinger av mer ukjent art. Det forteller Petter Snare, direktør ved kunstmuseet KODE i Bergen, til NRK.

Det er oppdaget 13 nye verk signert Jølsters store kunstner. De fleste av disse er trykk av kjente motiv. Men et maleri skiller seg ut – med et motiv av ukjent art. «Grå kveld og blomstrende frukttre» var ukjent både for Astrup-kjennere hos KODE og ved Astrup-tunet i Jølster, melder NRK videre.

Maleriet er på plass i utstillingen som henger i USA, og i oktober vender hele utstillingen nordover til KODE i Bergen, med det «nye» Astrup-bildet om bord.

«Norges nasjonalskatt Nikolai Astrup var aldri i USA selv, men nå har tidenes første Astrup-utstilling åpnet i statene. Den har skapt så stor begeistring at selv billettene til museets St. Hans-feiring ble revet bort av nyfrelste amerikanske Astrup-entusiaster», heter det i pressemeldingen fra KODE.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb