Annonse
Årets Festspillutstilling til Festspillene i Nord-Norge lages av kuratorteamet Karolin Tampere og Torill Østby Haaland fra Nordnorsk Kunstnersenter. Foto: Kenneth Varpe og Dan Mariner
Festspillene i Nord-Norge

Publikum kan glede seg til et møte med fabulerende og sanselig kunst fra inn- og utland

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Det er Nordnorsk Kustnersenter (NNKS) som får det kunstneriske ansvaret for årets Festspillutstilling i Galleri Nord-Norge.

Utsillingen vil ble lagd av de prisbelønte kuratorene Karolin Tampere og Torill Østby Haaland. De var begge en del av kuratorgruppa for LIAF – Lofoten internasjonale kunstfestival – 2019, som ble tildelt Kunstkritikerprisen for beste utstilling i Norge.

- Et tematisk utgangspunkt for utstillingen er ulike arters måter å være i verden på, og det komplekse forholdet mellom dem. Dette åpner opp for kunst som overrasker gjennom fabulering, sanselighet og overraskende sammenstillinger, forteller Tampere og Haaland i en pressemelding.

Åtte dager med kunst for alle sanser

Festspillutstillingen vil i år vise både helt nye og eldre verk av en rekke kunstnere fra nordområdene, andre landsdeler og andre land. Et rikholdig program med performance, presentasjoner og samtaler vil foregå under utstillingsperioden i Galleri Nord-Norge.

- Vi er strålende fornøyde med å ha signert denne samarbeidsavtalen med NNKS, og gleder oss til å presentere resultatet av arbeidet i juni. Karolin Tampere og Torill Østby Haaland er begge to veldig spennende kuratorer, og festspillpublikummet kan glede seg til å oppleve et bredt spekter av kunst fra nord – og selvfølgelig et program som skaper rom for samtale og refleksjon, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

Annonse
Annonse
Annonse