Kunst

Høstutstillingen 2021 finer du i tre forskjellige rom i Kunstnernes Hus.

Nå skal folkets favoritt på Høstutstillingen kåres

Publisert Sist oppdatert

Nå er det duket for Folkets pris på Høstutstillingen: – Vi håper så mange som mulig vil være med å stemme fram publikumsfavoritten.

Det sier utstillingsleder Hanne Gudrun Gulljord, og legger til:

– Dette er den eneste prisen der det er publikum som bestemmer, og ikke en kunstfaglig jury. Vi har ikke lagt noen begrensninger på antall stemmer en kan avgi, men håper jo at resultatet gjenspeiler publikums faktiske mening. Så her håper vi at så mange som mulig vil bidra.

Stemmegivningen foregår ved hjelp av Vipps, der du stemmer og samtidig betaler 10 kroner. Pengene går uavkortet til prisvinneren, og avstemningen avsluttes fredag 15. oktober ved midnatt, mens prisen deles ut søndag 17. oktober.

Folkets pris er kommet til i kjølvannet av koronapandemien, som rammet kunstfeltet tungt økonomisk. Den Nasjonale Jury tok derfor initiativ til å opprette en ny pris, der publikum står for både finansiering og avgjørelse av hvem som blir mottakeren.

Den første Folkets pris gikk i fjor til Sara Skogøy for verket «My dad went to syden and all I got was this lousy bead-top».

– Vi har også åpnet for donasjoner til prisen, så håpet er også at både privatpersoner og næringslivet vil bidra til at prisen øker i størrelse, sier Gulljord.

Powered by Labrador CMS