Annonse
Søndre Jeløy landskapsvernområde var planlagt som ny hovedarena for Momentumbiennalen. Foto: Eivind Lauritzen / Momentum

Momentum i Moss gir etter for krav fra egen hovedkurator om å avlyse lørdagens åpning

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den franske kuratoren Théo-Mario Coppola er hovedkurator for årets hovedutstillingen under kunstbiennalen Momentum u Moss, «House of Commons. Festivalen produseres av Galleri F15 på Jeløya.

Coppola sendte i går kveld ut en pressemelding hvor han hevder at han i flere måneder «er blitt utsatt for alvorlige handlinger som har hindret realiseringen av prosjektet (…)».

Videre i pressemeldingen skriver han at han ikke kan akseptere at House of Commons, prosjektet som han alene har skapt og kuratert, skal bli utsatt for manglende respekt og overtatt av institusjonen som skulle være vertskap for den.

Derfor har han krevd at festivalen stanses eller utsettes på ubestemt tid. Dette har han fårr medhold i.

Som festivalens hovedkurator kan Coppola hevde at utstillingen er beskyttet av åndsverkloven, og at rettighetene hans ville blitt krenket dersom festivalen åpnet som planlagt.

Dag Aak Sveinar, direktør for F15 og sjef for biennalen, skrev i en pressemelding i går at samarbeidet med Coppola er over. Men lover videre at hovedkuratoren vil bli fullstendig kreditert som kurator og utvikler av utstillingens konsept, og at integriteten til både kunstnere og konseptet vil bli respektert.

Annonse
Annonse
Annonse