Noen av landets mest kjente kunstverk skal i vår og sommer stilles ut i Dronning Sonja Kunststall, i samarbeid med Nasjonalmuseet.
Gorm Kallestad / NTB

Kjente verk på plass i Dronning Sonja Kunststall

NTB
Publisert: 7. mai 2021 kl 08.20
Oppdatert: 7. mai 2021 kl 08.20

Verk fra Nasjonalmuseets samling har inntatt Dronning Sonja Kunststall. Både malerier, skulpturer, kunsthåndverk og design, med vekt på perioden før 1945, er på plass.

Utstillingen åpner 7. mai og står til 29. august, og mange svært kjente verk har inntatt de restaurerte stallbygningene bak Slottet i Oslo.

Dronning Sonja åpner utstillingen digitalt fredag 7. mai og samtaler med Nasjonalmuseets direktør, Karin Hindsbo. Åpningen skjer digitalt klokka 12.00 i form av et strømmearrangement som blant annet kan følges på facebooksiden til Dronning Sonja Kunststall.

En 3D-versjon av utstillingen gjøres digitalt tilgjengelig fram til det blir mulig å åpne dørene for fysisk publikum igjen, heter det i pressemeldingen.

Utstillingen har fått tittelen «Kunstaudiens», og den er blitt til gjennom et samarbeid mellom dronning Sonja, De kongelige samlinger og Nasjonalmuseet. Høydepunktene står tett, med verk signert Peder Balke, Christian Krohg, Oda Krohg, Kitty Kielland, Frida Hansen, Pablo Picasso, Harriet Backer, Signe Scheel, Amedeo Modigliani og Edvard Munch – for å nevne noen.

Satsingen inngår i Nasjonalmuseets «Kunsten kommer hjem»-program. Her inviteres publikum til å oppleve sentrale verk fra museets samlinger på visningssteder som Kunstnernes Hus, Blaafarveværket, Dronning Sonja Kunststall og Teknisk Museum.

Flere kjente verk vil også dukke opp på uventede steder rundt om i landet i påvente av at nye Nasjonalmuseet skal åpne i 2022. Blant annet skal Tidemand og Gudes «Brudeferd i Hardanger» ut på Norgesturné. Maleriet skal innom alle landets fylker og vil blant annet dukke opp på et sykehjem, en skole, et asylmottak, et skipsverft og i et fengsel.

Saken fortsetter under annonsen