Annonse
Foto: Kombinasjonen natur, spesiell arkitektur og kunst trekker folk – også i koronatid. Nå er Kistefos Museum i Jevnaker straks klar med ny sesong. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Kistefos har programmet klart

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Mens andre museer opplevde besøksnedgang i koronatiden, strømmet besøkende til Kistefos i 2020. Nå er det klart for nye opplevelser i Jevnaker.

2020 ble et rekordår for Kistefos – med hele 169.000 besøkende totalt, noe som er en tredobling sammenlignet med foregående år. 23. mai går porten opp for en ny sesong.

– Vi er utrolig glade for å kunne åpne dørene i en tid som dette. Jeg tror gode kunst- og kulturopplevelser er etterlengtet hos mange nå, og vi har masse fint å vise fram, sier direktør Birgitte Espeland.

Årets utstilling i The Twist er «Liquid Life», kuratert av Martha Kirzenbaum. Utstillingen står fra 23. mai til 17. oktober og består av verk signert internasjonale kunstnere. Både et lydverk og en serie musikk- og danseforestillinger står for tur, og flere av verkene er laget spesielt for Kistefos.

Utstillingen som åpner for publikum i Nybruket Galleri har tittelen «No Man Is An Island», er kuratert av Kate Smith og byr på verker fra Christen Sveaas Kunststiftelse, samt flere eksterne lån.

Av andre begivenheter på Kistefos meldes det at amerikanske Carol Bove har laget et monumentalt verk til Kistefos som skal avdukes på museets sesongåpningsdag, 23. mai, fremgår det av pressemeldingen.

Årets offisielle åpning blir et lukket arrangement grunnet smittevern.

Annonse
Annonse
Annonse