Veggmaleri ved Hasle t-banestasjon, laget av Guttestreker.
Foto
Berit Keilen / NTB

Guttestreker er blitt millionbutikk

Publisert: 17. november 2021 kl 09.43
Oppdatert: 17. november 2021 kl 10.03

Kunstnerduoen Guttestreker startet på et stuegulv i 2015. Nå lever de av kunsten.

De startet i det små i 2015, og på et tidspunkt hadde en av dem fire jobber og brukte all fritid og inntekt på Guttestreker. For to og et halvt år siden sluttet de i jobbene sine og satset for fullt på kunsten. I år omsetter duoen for 10 millioner kroner, ifølge Aftenposten.

Det er Christoffer Kroge Christensen og Petter Malterud Grøndahl som står bak Guttestreker. Bildene de lager kjennetegnes ved sterke farger og stor detaljrikdom.

De sier til Aftenposten at det er tilnærmet umulig å få stille ut bildene sine i gallerier uten å ha kunstutdannelse eller et kjent navn.

Derfor valgte de å arrangere egne utstillinger, gjerne kombinert med konsert og fest. Slik tiltrakk de seg mange mennesker og skapte interesse.

Guttestreker har blant annet arrangert tre store gruppeutstillinger med påfølgende fest hos Hells Angels Alnabru. Der har de stilt ut eget arbeid og en rekke andre unge kunstnere. Blant andre Nikolai Torgersen.

Sterk kontrast

Saken fortsetter under annonsen

Omsetningen står i sterk kontrast til de fleste kunstneres virkelighet. Mange må kombinere kunsten med en annen jobb for å sikre en levedyktig inntekt.

En undersøkelse gjort av Stavanger Aftenblad viser at annenhver selvstendig kunst- og kulturarbeider i Stavanger hadde inntekt under fattigdomsgrensen i 2019.

Guttestreker søkte også om stipend for noen år siden, uten hell.

 

Ledige stillinger – kulturjobb