Annonse
Munch-museet i Bjørvika i Oslo. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Finn.no med eget Munch-torg i Bjørvika

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den nettbaserte markedsplassen Finn.no gjør sitt for å bøte på at Munch-museets åpning på fredag er utsolgt.

Fredag blir det åpning av det nye Munch-museet på Sørenga i Oslo. Billettene er utsolgt for lenge siden, men det finnes en alternativ måte å feire åpningen på. Finn.no har nemlig fått i stand sitt eget museum for anledningen, med Munch-relaterte gjenstander fra hele landet.

– Da vi oppdaget at billettene var utsolgt, tenkte vi at det var trist for alle som hadde sett fram til en hyggelig Munch-opplevelse denne helgen. Samtidig ligger det over 1000 brukte Munch-skatter på Torget, og da så vi vårt snitt til å slå flere fluer i en smekk: Vi hyller Munch, gir alle billettløse et alternativt tilbud til Munchmuseet, og vi får vist fram mange originale, folkelige skatter, sier Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Finn.no.

På dette pop up-museet vil det også være mulig for folk flest å sikre seg noen av de utstilte verkene.

Det improviserte Munch-torget har offisiell åpning 22. oktober klokken 16.55, og det holder åpent store deler av lørdagen og søndagen. Blant det som stilles ut i Operagata 26, er plakater, tegneserier, skulpturer og billetter til Munch-museet. Noen av verkene er lånt – og kjøpes direkte fra eier. Alt annet som er kjøpt av Finn.no selges videre til inntekt for TV-aksjonen.

Blant høydepunktene er Andy Warhols «Skrik»-plakat, supersjeldne Pokémon-kort fra USA – og en skulptur av Munch.

– Mye rart og morsomt, fortsetter Hanne Lill Johnsen til NTB.

Annonse
Annonse
Annonse