Annonse
Sammen med 12 andre kunstnere hang den anonyme gatekunstneren AFK opp et bilde langs et bryggegjerde i Bergen, men det forsvant raskt. AFK er kunstneren som i fjor vakte sterke reaksjoner for å ha malt et veggmaleri av Sylvi Listhaug som Jesus på korset mellom Hans Holmboe gate og Fosswinkelsgate i Bergen. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

Stjålet gatekunst ble returnert

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Sammen med tolv andre kunstnere hang også den anonyme gatekunstneren AFK opp et bilde på det lange byggegjerde som er satt opp i Bergen. Prosjektet med å pryde gjerdet er støttet av Bergen kommune som bevilget 80.000 kroner til kunsten.

Men kort etter at bildene var hengt opp ble AFKs bilde tatt ned. Onsdag ble vedkommende oppfordret til å levere det tilbake, og faktisk kom bildet til rette onsdag kveld, skriver Bergens Tidende.

Christer Holm, daglig leder i Gategalleriet, fikk en epost klokken 20.50 onsdag kveld fra en venn av personen som stjal bildet, skriver Bergens Tidende. Under en time senere var AFK-bildet tilbake.

Vedkommende som stjal det skal ha forsøkt å selge bildet, men skal ha endret tanke da han hørte at tyveriet ville bli anmeldt.

– Da han hørte at noen ville anmelde det, så fikk han kalde føtter og tok kontakt med meg, sier Holm.

I forbindelse med at bildet ble borte ble det også utlovet en dusør på 10.000 kroner. Vedkommende som har returnert bildet har ikke etterspurt den.

Annonse
Annonse
Annonse